9 Ocak 2014 Perşembe

Alakarga

Kargagiller (corvidae) familyasından, kanat lekeleri mavi ve beyaz, kuyruk sokumu beyaz kuyruğu ise siyah renkli olan kuş türü.
Uçuşta beyaz kanat paneli, kuyruk sokumu ve siyah kuyruğu ile hemen tanınır. Genellikle tek başına ya da küçük gruplar halinde gözlemlenebilirler. İlk baharda ise daha büyük gruplar oluşturarak uçarlar. Türkiye'nin her yerinde çeşitli türlerini görmek mümkündür. ormanlık arazilere, meyve. zeytin, fındık bahçelerine, büyük parklar ve şehir parklarına yayılmışlardır.


Kanatlarındaki mavi-lacivert ve siyah renklerini bir arada bulunduran tüyleri mükemmeldir. diğer karga türlerine oranla daha küçük ve renkli bir tür olmasına rağmen sesi tıpkı diğer karga sesleri gibi rahatsız edici :)


Meşe ağaçlarına hayranlığım dolayısıyla benim en sevdiğim kuşlardandır. Alakargalar meşe palamudu delisidir. Sonbaharda buldukları palamutları kış için toprağa gömerler fakat bazen palamutları gömdükleri yerde unuttukları için ilkbaharda yeni meşe filizlerinin topraktan çıkmasına neden olurlar :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder